Maidottomat ja gluteenittomat porkkana muffinsit 💕

Meidän perheen kesto suosikki porkkanakakku, mutta haluttiin muffinseja. Tilanne kuopuksen kanssa semmonen että epäillään maito allergiaa taikka jotain vilja allergiaa ni minun on oltava maidottomalla 😊 haasteita tuonu että saan myös itse herkutella. Tästä mä nyt kyllä tykkäsin.. omaan ja lasten makuun tuorejuustokuorute on jopa parempi kuin alkuperäisessä reseptissä. Mutta tässä teille resepti jolla tulee n.15muffinsia.

  1. 1.5dl fariinisokeria
  2. 1.75dl porkkanasosetta
  3. 1dl rypsiöljy
  4. 2 kanamunaa
  5. 2dl semperin fin mix hieno jauhoseos (kuva löytyy alempaa)
  6. 1tl leivinjauhoa
  7. 0.5tl soodaa
  8. 1 tl kanelia
  9. 0.5tl kardemummaa jos tykkää mausta ni ripauta pikkasen mauksi 😊
  10. 1tl vanilijasokeria
  11. Ripaus suolaa

Kuorrute:

  1. 150g violife creamy (kuin tuorejuusto ja kuva löytyy alempaa)
  2. 60g maidoton margariini meillä sininen keiju
  3. 1.8dl eli pikkusen vajaa 2dl tomusokeria

Ohje:

Vatkaa sokeri, porkkanasose, öljy ja munat hyvin keskenään sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Sekoita kaikki aineet sekaisin nopeasti, mutta älä vaivaa taikinaa, jotta siihen ei synny sitkoa. Kaada taikina muffinssivuokiin (meillä tuli 15kpl ) Paista 175 asteessa n.10-12 minuuttia, kokeile kypsyys hammastikulla, jos tikkuun ei jää taikinaa ni on valmis. Meillä tais olla aika tarkkaan 11min 😃

Tee kuorrute. Notkista margariiniä pikkasen vatkaimella ja Vatkaa sekaan violife creamy  Lisää tomusokeri erissä koko ajan voimakkaasti vatkaten.  Ja eiku ääntä kohti.. aah niin hyviä 💕

4 vastausta artikkeliin “Maidottomat ja gluteenittomat porkkana muffinsit 💕

  1. Tää oli hyvä ohje. Nam. Mulla meni vaa kuorrute joteki pilalle. Siis jäi joteki löysäks vaikka laitoin just ton ohjeen mukaan? En tiijä olisko sit vaa pitäny laittaa enemmän tomusokeria. Vatkasitko kuorrutteen koneella vai käsin?

    1. Ihana kuulla että oli hyviä 💕 kuorutteen taidan aina laittaa hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Se on se kun ei oo voi kyseessä ni lämmössä margariini niii nopeesti pehmenee 🙂 onneksi maku ratkaisee

  2. Hei eikö tuon kuorrutteen voi tehdä maidottomaan leivontamargariiniin.. olisiko se jämäkämpää? Ajattelin tehdä näitä tuleviin synttärijuhliin niin mietin ehtiikö päällinen läsähtää ja pehmentyä jos tarjolla ovat.

    1. Varmasti voi, itse en ole tehny koskaan ja siksi en mausta ja koostumuksesta voi varmaksi mennä 🙂 meillä teen tästä myös porkkanakakkua ja kyllä kakku kestää tarjolla (taikka ainakaan kukaan ei oo valittanu 🤣🤣) ihania synttärijuhlia 💕

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *