Kakkupohja

On nyt kysytty nii paljon että mitä kakkupohjaa käytän ja miten sen teen?! Ni laitan ohjeet. Ollos hyvä 🙂

Eli olen joskus vuosia sitten löytänyt kakkutaikurin sivuilta ohjeen joka on ollu helppo ja takuuvarma onnistuminen. Ainoo mitä olen nyt jo jonkin aikaa tehnyt että jauhot jaa tasan, puolet vehnäjauhoa ja puolet perunajauhoa. se on se meille paras pohja. Pohja kun on valmis ja otat uunista ulos niin tipauta vuoka pöydälle pari kertaa ni tulee kaunis ja tasainen pohja 🙂 Joskus oikaisen ja teen suoraan 10 munan ohjeella ja jaan sen kolmeen vuokaan, siitä sitten joko pakkaseen taikka monta kakkua 😀

alkuperäinen sivu http://www.kakkutaikuri.fi/p/kakkupohjat_07.html

Tämä taulukon teki Oona Cup Cake -blogista. Tästä on helppo katsoa tarvittavat määrät pohjaan kuin pohjaan. Lähde on Ulla Svenskin kirjasta:

 kananmunia   sokeria   vehnäjauhoja   perunajauhoja   leivinjauhetta 
 3 kpl    1 dl  1 dl  1/2 dl  1/2 tl
 4 kpl   1,5 dl  1,5 dl  1/2 dl  1/2 tl
 5 kpl    1 3/4 dl  2 dl  1/2 dl  1 tl
 6 kpl  2 dl  2,5 dl  1/2 dl  1 tl
 7 kpl   2,5 dl  3 dl  1/2 dl  1 tl
 8 kpl  3 dl  3,5 dl  1/2 dl  1,5 tl
 9 kpl   3,5 dl  3 dl  1 dl  1,5 tl
 10 kpl   4 dl  4 dl  1 dl  1,5 tl

Sokerikakkupohjasta saat kaakaopohjan lisäämällä kaakaojauhetta!

Gluteenittoman pohjan teet valmiista jauhoseoksesta, viljattoman saat käyttämällä puolet ja puolet perunajauhoa ja mantelijauhetta.

Isommat kakkupohjat, n. 6 munasta eteenpäin, kannattaa paistaa miedommalla lämmöllä n. 150 astetta, pienet taas n. 175 astetta. Isommat vaatii paistoajaksi n. 45 min kun taas ihan pienet ovat valmiita jo alle puolessa tunnissa. Kannattaa käyttää uunin alatasoa.

Tämä ohje on 6 munan pohja, mutta ohjeen suhteita noudattamalla voit muokata sitä minkä vain kokoiseksi.

Suklaakakkupohja (6 munan):
6 munaa
2 dl sokeria
3 dl jauhoja
3 tl leivinjauhetta
200 g tummaa suklaata
100 g voita
1 dl kermaa/maitoa
1 tl vaniljasokeria

Sulata suklaa ja voi kattilassa keskenään.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilja keskenään.
Vaahdota munat ja sokeri hyvin, valkoiseksi ja kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon suklaa/voi seos ja sekoita hyvin pohjaa myöten. Lisää sitten kahdessa osassa vuorotellen jauhot sekä kerma/maito.

Kumoa vuokaan ja paista 175 asteessa uunin pohjalla ainakin 35 minuuttia tai kauemmin, kunnes tikulla kokeiltaessa tikkuun ei enää jää massaa.

 

Suklaakakkupohja suklaalla (5 munan):
5 munaa
180 g sokeria
250 g tummaa suklaata
90 g voita
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
90 g vehnäjauhoja
2 rkl smetanaa

Munat ja sokeri vaahdoksi vesihauteessa. Suklaa ja voi sulatetaan yhteen ja lisätään muna-sokeri -vaahtoon. Sitten käännellään sekaan jauhot ja lopuksi smetana.

Himpun verran alempi paistolämpötila, n. 160 astetta ja paistetaan vajaa tunti.

Kinuskikissan mehevä ’suklaa’pohja (24 cm vuoka):

2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitelleen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokeri -vaahtoon vuorotellen kuivat aineet ja maito muutamassa erässä. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.

2 vastausta artikkeliin “Kakkupohja

  1. Paluuviite: Mansikkarahkakakkuja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *