Kahvin kanssa ja vuokakokeiluja :)

Tiikerikakkua, suklaahipuilla ja t√§ydellinen kakkupohja huomiseksi ūüôā Kuivakakut eri vuuilla ja puhuttiin tuossa joku aika sitten ett√§ mit√§ ihmiset laittaa vuokaan ett√§ ei ota kiinni??! Ennen m√§ laitoin aina korppujauhoa mutta nyky√§√§n ihan vaan vuokaan suihkasen¬†vuokasprayt√§ ja se siis sopii kaikkii vuokiin. Kakkupohjan tein PME vuokaan ¬†ja sitten oli noi kaksi tiikerikakkua, toinen silikonivuoka ja toinen perinteinen kakkuvuoka. kaikista l√§hti hienosti irti ūüėÄ

Tiikerikakku

3 munaa
2,5 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl maitoa
1,5 rkl kaakaojauhetta
150 g margariiania 

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää toisiinsa sekoitetut vanilliinisokeri, leivinjauhe ja vehnäjauho. Lisää maito ja lopuksi sulatettu ja jäähdytetty margariini.

Kaadan valmista taikinaa vuokaan (tässä tapauksessa vuokiin) noin puolilleen, sitten sekoitan lopputaikinaan kaakaojauhetta ja kaadan vuokiin loput. Marmorikuvio saadaan nostelemalla kahdella haarukalla. Paista alaritilällä 175 asteessa 45-60min. tarkista kypsyys puutikulla

(Tekstin kaksi kuivakakkua tehty 3 x kertasella taikinalla)

Kakkupohja 

  1. 4kpl kanamunia
  2. 1,5dl sokeria
  3. 1dl vehnäjauhoa
  4. 1dl perunajauhoa
  5. 0,5tl leivinjauhetta

 

sekoitan kanamunat ja sokeri valkoiseksi kuohkeaksi vaahdoksi, sekoita kuivat kesken√§√§n ja lis√§√§ varovasti vaahdon joukkoon, paista uunin alatasolla 30min 175astetta Tipauta vuoka ¬†pari kertaa vaikka p√∂yd√§lle taikka itse tipautan lattialle niin ett√§ vuoka kunnolla t√∂m√§ht√§√§, n√§in saan tasaisen pohjan ūüėÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *